Relaxeaza-te!

Aici poti sa uiti de stresul si de munca intensa de zi cu zi, intrucat o sa ai parte de liniste, odihna, rasfat si de o gura de aer proaspat!
Stațiunea este azi o oază de liniște și sănătate, păstrând tradiția și punând în valoare în special ceea ce natura are de oferit.
Unitatea noastra de cazare este amplasata in zona centrala, la doar 200 m de Primaria orasului Baile Govora, acesta fiind un punct central al judetului Valcea.


Deruleaza pagina pentru a vedea ce-ti am pregatit, sau foloseste meniul de sub pentru a alege o categorie specifica!


trasee montane
cozia manastire
parcgovora
Fields_Bicycle_438479







Trasee Montane


 



Masivul Cozia

Masivul Cozia este mărginit la nord de țara Lovistei, una dintre cele mai întinse depresiuni intramontane din Carpații Meridionali, spre nord-est, micul defileu de la Pripoare separă masivul Cozia de culmea Poiană Spinului, din care, prin Poiană Lungă se ajunge în creastă centrală a Făgărașului, în apropierea lacului Avrig. În vest, între Lotru și Călimănești, defileul Oltului la Cozia separă acest masiv de culmile munților Căpățânii, unde marginea muntelui este foarte fragmentată, iar versanții abrupți cad direct în apele lacului de acumulare de la Turnu. Spre sud și sud-est masivul Cozia este despărțit de dealurile subcarpatice de către depresiunea Jiblea-Călimănești.

Transalpina

Azi e punte intre tine si armonie, e drumul care iti arata un crampei de liniste, de peisaje spectaculoase, de viata adevarata cladita de natura…Pe Transalpina, regasesti statornicia vietii la munte. Jos, simti potignirea si apasarea stancilor, aparent neclintite de veacuri. Pe masura ce urci pe Transalpina, tovarasia brazilor te ajuta sa intelegi locul, pas cu pas. Calauze iti sunt crampeie de natura feerica. Flori cu pigment viu colorat, ape cu izvorul nesecat, privelisti spectaculoase. Ajuns sus, Trasalpina iti dezvaluie linistea ei. Mii de ani de istorie, mii de pasi pentru care a fost punte intre deznadejde si speranta, intre neliniste si serenitate, intre ardeleni si olteni.


 



Manastirea Govora


Manastirea Govora este o manastire de maici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi manastiri din Tara Romaneasca, precum si un monument arhitectonic medieval de o rara frumusete. Manastirea Govora este un vechi asezamant monahal, amplasat la poalele dealului Cosul Mare, pe raza comunei Mihaesti, la 6 kilometri distanta de Baile Govora si la 18 kilometri de municipiul Ramnicu Valcea.


Manastirea Hurezi


Printre manastirile monumente istorice, care impodobesc pamantul romanesc, Manastirea Hurezi este considerata, impreuna cu schiturile sale, ca cel mai reprezentativ complex de arhitectura, definitoriu pentru stilul brancovenesc.Potrivit legendei locale, mesterii tocmiti de Sfantul Constantin Brancoveanu, anume sa construiasca o mareata lavra, din cauza turcilor, erau nevoiti sa lucreze mai mult noaptea, cand se auzeau numai huhurezii.
Este asezata in partea de nord a judetului Valcea, pe drumul national DN 67 Ramnicu Valcea – Targu Jiu, la poalele muntilor Capatanii, strajuita de codrii, intr-un loc plin de farmec si singuratate.


Manastirea Arnota


Manastirea Arnota este ctitorita de Matei Basarab in 1633-1634, cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”, pe temelia unei biserici mai vechi, fiind situata la 37 km de Ramnicu Valcea, aproape de Manastirea Bistrita si Manastirea Hurezi.
Traditia pastrata pana astazi spune ca dupa o lupta grea cu turcii, pe care nu a putut-o castiga, fiind urmarit de acestia, Matei Voda s-a retras in plaiurile Valcei, in Muntii Arnotei, refugiindu-se in rogozul unui lac cu rachita. Asa incepe aici Matei Voda zidirea Bisericii de la Arnota, la inceputul domniei sale, inchinandu-o "Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil", ocrotitorii sai, aducand apoi din Alba Iulia, trupul tatalui sau, vornicul Danciu din Brancoveni, pentru a fi inmormantat aici.


Manastirea Dintr-un Lemn


Este situata la aproximativ 25 km sud de municipiul Ramnicu Valcea si la 12 km nord de Babeni, pe valea Otasaului, in comuna Francesti.
Cea mai veche mărturie despre apariția mănăstirii într-un ținut de un farmec deosebit, la margine de pădure seculară cu stejari asemeni, ne vine din însemnările călătorului pe meleagurile Țărilor Române, diaconul arab creștin Paul de Alep. Acesta pe la 1653-1658, însoțind pe Patriarhul Macarie al Antohiei, susține că un călugăr a găsit într-o scorbură a unui stejar secular icoana Maicii Domnului. Mai spune că acesta aude o voce care l-a îndemnat să construiască în acel loc o biserică din acel stejar secular.









Parcuri si monumente


 



Parcul Balnear Baile Govora


Parcul stațiunii este cea mai spiritualizată zonă a stațiunii, aici fiind amplasate cele mai multe monumente arhitectonice şi comemorative, trăind într-o perfectă simbioză cu cele ale naturii. Cele mai reprezentative monumente de sculptură sunt ale medicilor Nicolae Popescu-Zorileanu şi Haralambie Botescu precum şi bustul lui I. C. Brătianu – fost prim-ministru al României.




Muzeul Balnear Baile Govora


Situat in apropierea parcului central, muzeul balnear din Baile Govora functioneaza in cadrul institutiilor cultural-educative ale judetului Valcea din anul 1973. Fondul muzeistic îl constituie “Colecția de arheologie carte și artă veche românească a preotului Gheorghe Petre – Govora”, care timp de peste trei decenii a cercetat plaiurile vâlcene și a adunat un bogat și interesant material arheologic, numismatic, obiecte de artă și carte veche românească. Colecția de arheologie conține peste 4000 de piese, începând cu perioada preglaciară reprezentată prin exponate fosile de mamut, ursus arctes și ursus spaeleos .






Centrul Cultural ”Virginia Andreescu-Haret”


Clădirea fostului cinematograf este amplasată la 50 m de strada Tudor Vladimirescu, având faţada principală către strada Parcul Băilor şi cea vestică către strada Vasile Alecsandri. Imobilul se înalţă pe un platou la acelaşi nivel cu Pavilionul de Băi, pe locul în care generalul dr. Nicolae Popescu–Zorileanu a amenajat prima ambulanţă militară rurală (1879) şi a efectuat primele tratamente unei companii de veterani din Războiul de Independenţă. Funcţionalitatea construcţiei poartă amprenta arhitectei Virginia Andreescu-Haret, după cum arată o însemnare pe unul din zidurile interioare, lucrarea fiind subvenţionată de Societatea Govora-Călimăneşti, şi a fost dată parţial în folosinţă în 1930.






Muzeul Satului Vâlcean


Muzeul Satului Vâlcean este un muzeu etnografic în aer liber construit pe o suprafață de 8 hectare, deschis în anul 1974 în comuna Bujoreni, Vâlcea. Muzeul Satului Vâlcean încearca sa redea vizitatorilor sai satul cutoate functionalitatile sale.Sectorul gospodarie cuprinde peste 42 de asezari care ilustreazastructura gospodariilor de odinioara, grupate pe ocupatiitraditionale. În prezent muzeul este reprezentativ prin cele patru sectoare ale sale: sectorul gospodarie, sectorul social, sectorul mestesuguri si sectorul constructii specializate.






Gradina Zoologica Ramnicu Valcea


Grădina Zoologică Râmnicu Vâlcea este deschisă iubitorilor de animale tot timpul anului.
Veți găsi aici exemplare de lei, jaguari, tigri, vulpi, ursul brun, mistreți , lupi, cerbi și căprioare, struți, iepuri, diferite specii de păsări și alte animale sălbatice . Sunteti invitati in aer liber unde puteti admira o mare varietate de animale care provin din zone precum America Centrala si de Sud, Europa dar si din Africa si Australia. Parcul va ofera facilitati pentru petrecerea timpului liber: sala de educare polifunctionala, sala de relaxare si parc de joaca pentru copii.




Salina Ocnele Mari


Salina Ocnele Mari, situata in localitatea Ocnele Mari din judetul Valcea, este una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastra, fiind intinsa pe o suprafață de cinci hectare. Renumită pentru aerul salin, a fost amenajată, ca punct turistic, în anul 2009, apoi în anul 2015. In salina sunt inhalati aerosoli salini prin care se trateaza diverse afectiuni in special afectiunile respiratorii. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii.





 






Activitati si Sporturi




Strandul Salus


Strandul dispune de 24 casute pentru camping, din care 8 de tip B si 16 de tip A. Sunt doua bazine, unul cu apa dulce si unul cu iod, apa minerala pentru cura balneara. Deasemeni in cadrul strandului gasiti o terasa cu 24 locuri, bar si o bucatarie care seveste preparate tip fast-food.
Strandul are caracter sezonier, din 1 iunie pana in 31 august.






Baza Sportiva Aditen


Este amplasată la intrarea în staţiunea Băile Govora. Acest club sportivdispune de 3 terenuri de tenis cu zgură, dintre care o arenă centrală cu 340 de locuri cu nocturnă, un teren de minifotbal cu gazon sintetic şi instalaţie nocturnă.În fiecare an se organizează aici numeroase turnee de tenis pentru copii, juniori şi seniori, Aditen Sport Club fiind locul ideal pentru cantonamente sportive şi stagii de pregătire.





Skatepark Govora


In statiunea Baile Govora puteti gasi parcul special amenajat pentru skateboard,role si trotinete deschis in anul 2013. Alcatuit din 14 rampe de diferite forma si inaltimi, este un loc special destinat entuziastilor de sporturi de roti si este des frecventat de catre skaterii din orasele apropiate. Parcul este deschis in permanenta si nu are un program de lucru specific.